Zloděj vykradl byt a odnesl si věci za osm set tisíc. Měl u toho komplice

PRAHA – Policisté pátrají po dvou mužích a jedné ženě. Zaznamenaly je kamery u domu, kde jeden z nich kradl. Poznáváte podezřelé?

„Pražští kriminalisté pátrají od počátku listopadu po dvou mužích a jedné ženě, kteří se vloupali do bytu v Hrdlořezích. Jeden z podezřelých se vyšplhal po dekorativních žebřinách do druhého patra panelového domu, vypáčil uzamčené dřevěné balkonové dveře, a odcizil z bytu veškeré cennosti,“ uvedla dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Podle časových údajů na kamerových záznamech, vylezl muž do bytu o půl sedmé ráno, a na vyloupení bytu mu stačila necelá hodina. Z bytu odnesl mimo jiné hodinky za sto tisíc korun nebo dámské náušnice s brilianty za necelých dvě stě tisíc korun.

Krádeží vznikla šestačtyřicetileté poškozené škoda přesahující částku osm set tisíc korun. Po vyhodnocení kamerových záznamů kriminalisté zjistili, že zloděj spolupracoval se svými kumpány, mužem a ženou, kteří během loupeže hlídali okolí domu. Pokud podezřelé na záznamech poznáváte, kontaktujte prosím linku 158. Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.