Advent v Pardubicích začal. Někteří ale vzali čekání na Ježíška za špatný konec

PARDUBICE – Radostné očekávání příchodu Vánoc každý prožívá jinak. Osmatřicetiletý Slovák a devětadvacetiletá žena bez domova to pojali po svém a celkem nešťastně.

Podnapilého muže, který vulgárně křičel na kolemjdoucí, nalezli strážníci při preventivní kontrole na Pernštýnském náměstí. Následovala dechová zkouška s „pěkným“ výsledkem 2,44 promile alkoholu, což muži zajistilo další program nikoliv v centru města, ale na záchytce.

Druhý případ byl o dost divočejší. Devětadvacetiletá a strážníkům známá žena bez domova řádila jak smyslů zbavená. Náhodné kolemjdoucí fyzicky i slovně napadala. Strážníci ženu zajistili na náměstí Republiky, kde se rozjel další kolotoč. Agresorka řádila jako uragán, mlátila kolem sebe rukama, nohama a v amoku prokopla i boční dveře služebního vozidla. Pomocí hmatů a chvatů ženu strážníci zklidnili a následoval převoz na záchytku, kde lékař rozhodl o jejím umístění.

Za své řádění vyfasovali oba aktéři pokuty. Strážníci budou v opakovaných kontrolách adventních trhů pokračovat po celou dobu jejich trvání.

Foto: MP Pardubice