Alkohol a deprese dovedly muže až na římsu Letenského tunelu

PRAHA – Ve čtvrt na tři ráno zasahovali strážníci u sebevraha. Měl psychické problémy, které podpořil alkoholem. Stál nad Letenským tunelem a chystal se ukončit problémy i život.

„Pracovník ochranné služby při obchůzce zahlédl muže, který stál na římse Letenského tunelu. Okamžitě zalarmoval strážníky z Prahy 7. Bylo krátce po druhé hodině ranní,“ popsala dramatickou situaci mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Když však zoufalý muž spatřil ochranku, začal na něho křičet, ať se nepřibližuje. Bylo jasné, že chce skočit dolů. Hlídky v terénu okamžitě vyjely na místo.

„Jednomu ze strážníků se po nějaké době podařilo získat mužovu pozornost a posléze i důvěru,“ doplnila mluvčí. Byla to deprese, úzkost, alkohol a čerstvé propuštění z léčebny, co muže dovedlo až na pokraj římsy. Nevěděl prý, co si má počít a tohle je jediná možnost, jak vše rychle vyřešit. Asi po padesáti minutách se strážníkovi podařilo muže přesvědčit, aby se vrátil zpět a spolu s kolegy mu pomohli do bezpečného prostoru. Nakonec si čtyřiatřicetiletého muže převzali záchranáři, jako se stalo již dvakrát v minulosti.