Gábina Koukalová po vyřazení ze StarDance křivdu necítí. Vše je jak má být!

Gabriela Koukalová a Martin Prágr byli v tomto ročníku StarDance zřejmě nejkontroverznějším párem. Začalo se dokonce spekulovat o tom, že spolu mají poměr, ač je Gábina vdaná a její partner prý šťastně zadaný. Pomluvy více méně úspěšně vyvrátili, a když vše začalo vypadat na pohodu, poměrně nečekaně v osmém kole vypadli. Přesto se ale ukřivděně necítí. 

Gábino, jaký je váš vztah k tanci? Jak se proměnil?

Čím dál tím víc mě to baví. Na začátku jsem si neuměla představit, že některé pohyby udělám, ale najednou to šlo. Mám i pocit, že jsem se to učila čím dál rychleji.

Martine, co je Gábiny silná a co slabá stránka?

Martin: Nejtěžší pro ni bylo naučit se mít ladné pohyby, ale na tom jsme zapracovali a myslím, že už tento problém nemá. A velmi pozitivně hodnotím, že má fotogenickou paměť. Plno věcí jsem jí ukázal a ona to napodobila, aniž bych to musel příliš vysvětlovat.

Gábina: Celý život beru jako dogma, že mám problémy s jakoukoli pamětí, a je velmi milé, když ve třiceti letech zjistím, že to není tak špatné.

Vy jste ze sportu na tvrdé tréninky zvyklá, ale lze porovnat taneční trénink s tím na biatlon?

Je to úplně jiné. Musela jsem si hlídat každý kousek svého těla, pohybovat několika částmi najednou, což je velmi problematické. Co lze připodobnit, je časová náročnost. V mých očích je to regulérní vrcholový sport. Zpětně mě mrzí, že jsem to možná někdy hodnotila tak, že je tanec jednodušší.

Jaký je Martin učitel?

Gábina: Přísný, ale já jsem ráda. Důvěřovala jsem mu v tom, co mi říká, a snažila jsem se dělat vše pro to, aby se mnou měl co nejméně práce. Někdy jsem mu říkala, pojďme dneska udělat nohy a zítra ruce, a on trval na tom, že to musíme udělat najednou.

Martin: Podle mě od Gábiny každý něco očekával. Každý ví, že je to úspěšná sportovkyně. Kondičku ani neřešíme, ale pro ni to bylo psychicky náročné. Musela se naučit pracovat s nohama a rukama jinak, než jak to dělala dosud.

Martine, ty jsi někdy zkoušel biatlon?

Vůbec, ani jsem nikdy neběžkoval.

Gábino, naučíte ho to?

Pokud bude aspoň malý náznak toho, že chce, tak určitě. Ale nebyla jsem si jistá, že bych ho měla seznamovat se zbraní, dokud jsme trénovali. Přece jen by mě mohl střelit, když by mi to bývalo nešlo.

Gábino, z  tanečních vás vyhodili, protože jste neměla vhodné oblečení. Jak jste se teď těšila na šaty, líčení a účesy?

Těšila jsem se hrozně. Spoustu let jsem byla v kombinéze a ve sportovním oblečení. Vždy když byla příležitost si obléct šaty, tak to pro mě byl svátek. Já je hrozně ráda nosím. Na boty jsem se také těšila, ale musela jsem zmenšit podpatek, protože jsem to nezvládala. Chůze na podpatcích ve městě není stejná jako tanec.

Jak jste se těšili na přímé přenosy?

Martin: Na nás se byli podívat dva lidi a už nás to poznamenalo. Ta energie se úplně změní. Ale myslím, že oba jsme ten typ lidí, které tréma donutí jet víc naplno.

Gábina: Já jsem velký trémista. Myslím, že ze všech největší. V biatlonu jsme se s tím učila pracovat deset let. Teď už dva roky nezávodím, tak jsem byla zvědavá jestli si vzpomenu jak s tím bojovat.

Kdy to bylo nejhorší?

Tak čtrnáct dní před začátkem sezóny jsem byla hodně koncentrovaná a nervózní. Teď jsem měla pocit, že jak jsme dvojice, že ta vzájemná podpora to ulehčuje.

Když jste stála na startu ve stíhacím závodu, chtěla jste vědět, jak na tom jsou závodnice před vámi?

Po celou kariéru jsem se snažila nevnímat okolí. Když jsem věděla, že jsem odstřihnutá od dění kolem, tak jsem pak měla dobrý závod. Určitě mi pomáhala soustředěnost na sebe a svůj výkon.

Co se vám na StarDance líbilo?

Celá ta atmosféra. Už od mala v rodině obdivujeme Marka Ebena. Je to pro mě vzor a jako teenager jsem si přála, abychom měli za prezidenta někoho s takovou grácií a noblesou. Spolu s Terezou Kostkovou té soutěži dávají dokonalý glanc. Jsou pro mě zárukou slušného chování a naprosto nezaměnitelní s jinými moderátory.

Jak jste vnímali porotu?

Gábina: Nebojím se kritiky. Jsem na ni zvyklá celý život. Objektivně si ráda přiznávám, kde mám své rezervy. Navíc jsou to lidé, kteří mi imponují, tak jsem se na ně vždy těšila. Zejména na jedinou dámu v porotě.

Martin: Měl jsem to podobně. Je jasné, že bez chyb to být nemůže. Ale chtěl jsem, ať se jim na nás příjemně kouká a mají z nás radost.