K požáru v Kořenově přijeli hasiči po sjezdovce!

JABLONECKO – Díky znalosti terénu přijeli hasiči k požáru v Kořenově rychleji po sjezdovce. Při hašení použili netradiční zdroj vody.

V neděli krátce po druhé hodině odpolední vyjely jednotky druhého stupně k požáru zahradní kolny v Kořenově na Jablonecku, a to z důvodu přítomnosti žhavého popela.

Kolna byla požárem zcela zničena. Požár se rozšířil také na sousední rodinný dům, kde shořelo podbití domu. Přístup k místu zásahu byl velmi komplikovaný až nepřístupný. Hasiči z Příchovic využili znalosti místního terénu a zvolili netradiční cestu přímo po přilehlé, tou dobou promáčené, sjezdovce v areálu U Čápa. „Hasební látku jednotky čerpaly ze zasněžovacího systému místního ski areálu, díky kterému čerpaly vodu do cisteren rychleji, což hasičům pomohlo uchránit majetek v hodnotě 2,5 milionu korun. Škoda celé události byla stanovaná vyšetřovatelem příčin požárů na cca 100 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Za pomoci termokamery hasiči vyhledali skrytá ohniska požáru, která se jim následně podařila také uhasit. Požár byl lokalizován za půl hodiny od nahlášení události, zlikvidován byl dvě minuty před 15. hodinou. „V místě události zůstala do večera místní jednotka hasičů jako dohlídka pro případné znovu rozhoření skrytých ohnisek. Na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů a čtyři jednotky dobrovolných hasičů,“ dodala mluvčí Hložková.

Foto: HZS LK