Opilý řidič chtěl podplatit policisty. Nyní mu hrozí až šest let za mřížemi

PRAHA 2.12.2019 – V Letňanech zastavila policejní hlídka vozidlo v protisměru. Opilý řidič, mluvící s cizím přízvukem, nabídl policistům úplatek, ale narazil. Nyní mu hrozí pořádný trest.

„Policisté z místního oddělení Letňany zastavili ve středu dvacátého sedmého listopadu vozidlo, které jelo v protisměru. Stalo se to v ulici Veselská na Praze 9,“ uvedla dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Z vozu vystoupil čtyřiatřicetiletý muž, který jevil známky opilosti. Proto byla provedena orientační dechová zkouška. Muž nadýchal téměř dvě a půl promile alkoholu. Jako by to nestačilo, opilý řidič navrhl hlídce, že jim dá peníze, když ho nechají být, a nebudou přestupek dál řešit.

Policisté se ho několikrát zeptali, jak to myslí. Muž jim potvrdil svoji nabídku, dokonce konkretizoval, že jim chce dát tři tisíce korun. Nakonec jej policisté omezili na osobní svobodě, nasadili pouta a převezli na policejní služebnu. Celá epizoda je zaznamenána na policejní kameře, a bude sloužit jako důkaz. Muž je nyní obviněný ze spáchání trestných činů podplácení a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu tak hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.