Pobodaný muž na Barrandově. Podezřelého zadržel Cannibal

PRAHA – Dvě hodiny po půlnoci v sobotu, došlo k potyčce před barem v pražském Barrandově. Výsledkem byl jeden vážně pobodaný muž a druhý na útěku.

„Na místo v ulici Voskovcova dorazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří na ulici spatřili zraněného muže. Masivně krvácel. Jedna z hlídek poskytla muži první pomoc v podobě přiložení tlakových obvazů,“ uvedl dnes policejní mluvčí Jan Daněk. Další hlídka mezitím začala pátrat po podezřelém v okolí. Naštěstí s sebou měli k dispozici policisty ze speciální pořádkové jednotky a také psovoda se služebním psem.

Podezřelého se podařilo dohledat v jedné zahradě. Jelikož nereagoval na zákonné výzvy, a bylo podezření, že je ozbrojený, byl k jeho zadržení využit služební pes Cannibal. „Ten se podezřelému zakousl do tricepsu na ruce, a svedl ho k zemi,“ doplnil mluvčí. Následně byl muž zadržen policisty ze speciální pořádkové jednotky. Třiapadesátiletý agresor skončil v policejní cele, a je podezřelý ze spáchání trestného činu vražda ve stádiu pokusu. Byl na něho podán podnět na vzetí do vazby.