Srážky s chodci na Vsetínsku se neobešly bez zranění. Pro dívku musel přiletět vrtulník

VSETÍNSKO – Policie dnes informovala o dvou vážných střetech vozidel s chodci, ke kterým došlo v průběhu minulého týdne na Vsetínsku. V obou případech utrpěli chodci těžká zranění. Po nehodě ve Valašském Meziříčí byl stav třináctileté dívky natolik závažný, že ji musel do nemocnice transportovat vrtulník.

Ve středu krátce po čtvrté hodině došlo ke srážce na hlavním tahu Vsetínem v místní části Rokytnice. „Sedmasedmdesátiletý řidič se škodou Felicií jel od obce Liptál k centru. V této chvíli přecházela třiašedesátiletá chodkyně po přechodu pro chodce z pohledu řidiče zleva. Došlo ke střetu chodkyně a osobního auta,“ popsal policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Seniorka byla s těžkým zraněním převezena do nemocnice. Alkohol policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou.

K další závažné nehodě došlo o dva dny později, tentokrát na hlavním tahu přes Valašské Meziříčí. Třiapadesátiletý řidič kamionu projel kruhovým objezdem ve směru od nemocnice na Hranice na Moravě. „Při výjezdu z kruhového objezdu zastavil u přechodu pro chodce. Poté se opětovně rozjel. Bylo to ve chvíli, kde z jeho pravé strany vstoupila na přechod třináctiletá dívka,“ sdělil Malcharczik.

Po střetu skončila dívka s těžkými zraněními v péči záchranářů. Dechová zkouška u řidiče byla negativní.

Foto: Při nehodě ve Vsetíně srazil řidič třiašedesátiletou ženu. Zdroj: Policie ČR