V Táboře řádí zloděj. Vykrádá kanceláře firem

TÁBOR – Táborští policisté zaznamenali v minulém týdnu větší počet krádeží v kancelářích firem. K dnešnímu dni jim jejich majitelé nahlásili celkem tři případy vniknutí do objektů. Policisté žádají o případné informace, které by vedly k objasnění těchto případů.

K prvnímu vloupání došlo ve středu 27. listopadu 2019. Zloděj zde vnikl do kanceláří firem, sídlících v Budějovické ulici v Táboře. „Po násilném vstupu kanceláře prohledal, dle prvotních informací ale zřejmě nic neodcizil. I tak na zařízení domu způsobil škodu ve výši 20 000 korun,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Další dva případy byly policistům oznámeny v ranních hodinách pátku dne 29. listopadu 2019. Tentokrát padly do hledáčku neznámého pachatele kanceláře firem sídlících ve Vožické a Měšické ulici. „V prvním případě pachatel krádeží provozní hotovosti a poškozením zařízení kanceláře způsobil škodu za nejméně 7 000 korun, ve druhém pak za 300 korun,“ popsal Doubek.

Policisté tímto upozorňují na uvedenou trestnou činnost a nabádají majitele či provozovatele firem k důslednému zajištění a kontrole svých provozoven. „Jakékoliv poznatky k výskytu podezřelých osob, které by se této trestné činnosti mohly dopouštět, sdělte neprodleně policistům cestou linky číslo 158,“ dodal policejní mluvčí.