Jezdil pod vlivem a bez řidičáku. Když ho zastavila hlídka, vystoupil s plechovkou piva v ruce

ZLÍNSKO – Sedmkrát trestaný mladík z obce u Luhačovic měl ve zvyku řídit pod vlivem. Naposledy ho policejní hlídka přistihla za volantem minulý víkend, kdy měl v krvi 1,73 promile. Již dříve přitom řídil pod vlivem drog. „Před řízením vozidla ho nezastavila ani skutečnost, že není držitelem řidičského průkazu,“ dodala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Na šestadvacetiletého mladíka narazili policisté z Luhačovic o půl deváté večer. „Jakmile policisté zastavili vozidlo Škoda Felicia, vystoupil z něj řidič s plechovkou piva v ruce. Na první pohled bylo jasné, že za volant neusedl střízlivý,“ sdělila Kozumplíková. Dechová zkouška podezření policistů potvrdila a displej ukázal hodnotu 1,73 promile. Muž se přiznal, že před řízením vypil čtyři dvanáctky a panáka tvrdého alkoholu.

Na služebně se mladý muž snažil policisty přesvědčit, že všeho lituje a víckrát už nic podobného neudělá. „Vzhledem k tomu, že se jedná o sedmkrát trestaného recidivistu, který má v rejstříku trestů záznamy jak pro majetkovou, tak pro násilnou trestnou činnost, a který je navíc v současné době v podmínce, nemá jeho tvrzení příliš důvěryhodný základ,“ vysvětlila Kozumplíková. Z posledního výkonu trestu se přitom vrátil koncem září.

Stejného výtečníka policisté zastavili už v půlce listopadu. Tehdy měl pozitivní nejen test na alkohol, ale i na drogy, konkrétně na amfetaminy. K požití drog i alkoholu se přiznal. Tentokrát mu za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí podle policie jeden rok za mřížemi nebo peněžitý trest.