Na Valašský jarmek bez ucpaných silnic? Nechte se svézt Mikulášským expresem

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Valašský mikulášský jarmek každoročně láká zástupy návštěvníků, kteří se těší na jeho jedinečnou atmosféru. Dvoudenní program nabízí unikátní spojení tradic, řemesel, zábavy a vynikajících, poctivých dobrot. Dopravní situace však bývá nezřídka oříškem. Organizátoři proto připravili několik opatření, kterými se budou v sobotu snažit předejít případným problémům s průjezdností. Návštěvníky tak bude svážet Mikulášský expres i speciální vlakový spoj.

Na hlavních silničních tazích v centru Valašských Klobouk budou platit zóny zákazu parkování, aby nedocházelo k blokování dopravy. „Zóny zákazu parkování se budou týkat Masarykova náměstí a ulic Československé armády, Dobrovského, Komenského, Sbořisko a Brumovská. Prosíme řidiče o respektování značení a věříme, že tím předejdeme dopravním komplikacím, které vozidla zaparkovaná na chodnících i v komunikacích způsobovala,“ sdělil místostarosta Valašských Klobouk Karel Ptáček.

Parkování aut se doporučuje na odstavných parkovištích, na která bude navigovat služba už při vjezdech do města. Za parkovací místo zaplatíte sto korun.

Přespolní návštěvníci mohou i letos do města přicestovat autobusy Mikulášského expresu. Jeho mimořádné spoje pojedou ze Slavičína, Sidonie, Brumova – Bylnice, Nedašovy Lhoty, Valašské Senice, Lačnova, Študlova, Drnovic i Újezda. „Zastávky expresu budou jako loni umístěné na vhodných místech při výjezdech z centra. Cestující tak mohou nastupovat do autobusů směrem na Poteč u křižovatky na vlakové nádraží, na směr Brumov u prodejny podlahovin v Brumovské ulici a pro směry Smolina, Mirošov a Lipina u odbočky na hřbitov,“ informovala mluvčí města Lenka Zvonková.

Pokud byste raději cestovali vlakem, můžete využít posílených spojů Českých drah. Speciální vlak bude mít nachystaný i společnost Arriva, který pasažéry sveze zdarma, bude ovšem zastavovat pouze ve stanicích uvedených v jízdním řádu níže.

Mapa odstavných parkovišť. Zdroj: Město Valašské Klobouky
Zastávky Mikulášského expresu. Zdroj: Město Valašské Klobouky
Jízdní řády Mikulášského expresu. Zdroj: Město Valašské Klobouky
Jízdní řády speciálního vlaku společnosti Arriva. Zdroj: Město Valašské Klobouky