Náruživé milovnici vína nyní hrozí rok za mřížemi

PRAHA – Řidička si za volantem dopřávala víno z lahve. Policisté jí naměřili přes tři a půl promile alkoholu. Nyní možná půjde do basy.

Řidič linkového autobusu si všiml, že jedna řidička si dopřává za volantem víno přímo z láhve. Kontaktoval proto tísňovou linku policie. „V oznámení uvedl, že si poblíž křižovatky Vypich na Praze 6 všiml řidičky, která za jízdy drží v ruce láhev vína a za jízdy z ní popíjí,“ uvedl dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Tato situace nastala v neděli jedenáctého listopadu kolem desáté hodiny. Operátor tísňové linky proto okamžitě na místo vyslal policejní hlídku, aby nahlášenou věc prověřila.

Policisté po nějaké chvíli skutečně oznámené vozidlo dohledali, a zastavili. Řidičku následně podrobili orientační dechové zkoušce, která prokázala více než tři a půl promile alkoholu. „Na základě těchto skutečností byla řidička zadržena a převezena na policejní služebnu k dalším úkonům,“ doplnil mluvčí. Řidička je podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, a hrozí jí trest odnětí svobody v délce až jednoho roku.