Muž zaplatil padělanou dvoutisícovkou. Neznáte ho?

ŠUMPERSKO – V dubnu letošního roku zaplatil muž nákup v prodejně potravin v obci Nový Malín na Šumpersku padělanou dvoutisícovkou.  Obsluha pokladny poznala, že se jedná o padělanou bankovku, mezitím však muž už z prodejny odešel. Policisté nyní nemohu zjistit jeho totožnost, a proto se obracejí se žádostí o pomoc na veřejnost.

Neznámý muž chtěl v dubnu letošního roku zaplatit nákup bankovkou v hodnotě dva tisíce korun v prodejně potravin v obci Nový Malín na Šumpersku. Obsluha pokladny při platbě rozpoznala, že se jedná o padělanou bankovku, ale muž již z prodejny odešel. „Muž k prodejně přijel a následně i odjel na horském jízdním kole tmavé barvy s kotoučovými brzdami. Byl oděn do cyklistického oblečení tmavé barvy s bílými a červenými pruhy. Na rukávech dresu měl bílé nápisy Shimano. Cyklista měl na nohou výraznou červeno bílou zřejmě cyklistickou obuv, na zádech batoh a přes oči černé sluneční brýle,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Kriminalistům se muže doposud nepodařilo vypátrat, proto se obracejí s prosbou o pomoc na veřejnost. Pokud muže poznáváte, nebo znáte místo jeho pobytu nebo pohybu, kontaktujte prosím linku 158.