S podzimem přibyla v Třebíči parkovací stání a opravené jsou i některé silnice

TŘEBÍČ – Se závěrem podzimu má Třebíč pro řidiče hned několik příjemných novinek. V Jindřichově ulici využijete nová parkovací stání, Jungmannova a Bartuškova ulice mají nový povrch silnic a z ulice Lesní přibude další výjezd, teď tady ale počítejte s omezením dopravy.

Město v průběhu října a listopadu navýšilo parkovací kapacity v Jindřichově ulici. Dělníci dosavadních dvacet parkovacích míst opravili a přibylo dalších 22 parkovacích stání. Kapacita parkoviště se tak více než zdvojnásobila.
Po dokončení plošných oprav v ulicích Bedřicha Václavka a Smila Osovského dělníci opravili i povrch v části Jungmannovy ulice, která musela vydržet vysokou zátěž vzhledem k uzavírce mostu v ulici Hrotovická. Opravy se dočkala v závěru listopadu, kdy se odfrézoval starý povrch, položil se nový asfalt a srovnaly se poklopy kanálů na dešťovou vodu. „V další části ulice budou v příštím roce probíhat výkopové práce. K opravě povrchu dojde po jejich dokončení. Opravu silnice v ulici Bartuškova lidé hlasováním vybrali v pilotním ročníku participativního rozpočtu,“ dodala mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová.

Z ulice Lesní přibude další výjezd

Z důvodu lepšího dopravního napojení z lokality Nehradov na ulici Račerovickou město buduje nový výjezd z Lesní ulice. Po dobu výstavby, až do konce letošního roku, tady počítejte s částečným omezením dopravy. Kromě nové silnice dělníci ještě přeloží kabely nízkého a vysokého napětí a optické sítě.