Video: Muž v noci poničil několik domů v Plzeňské ulici

PRAHA – Dvě hodiny po půlnoci sprejoval muž po fasádách domů. Neušel pozornosti operátora kamerového systému. Hlídka ho lapila za chvilku, zapíral, vymýšlel si, ale nebylo mu to nic platné.

Muž se vydal na noční procházku po Praze a dorazil až do ulice Plzeňská. Měl u sebe sprej s barvou a tak se rozhodl, že si procházku poněkud zpestří. Netušil však, že ho celou dobu sledují kamery. „Operátor kamerového systému předal informaci o umělci hlídce vysílačkou, a pak strážníky naváděl, kudy se muž pohybuje. Muže dobře identifikovatelného podle žluté bundy, se podařilo autohlídce zadržet v ulici Pod Kavalírkou,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Jednatřicetiletý muž se nejprve pokusil hlídce namluvit, že jde sprej pouze vyhodit, ale tíha důkazů byla zdrcující. Nakonec se přiznal k posprejování pěti domů v Plzeňské ulici. Svoje protiprávní jednání se pokoušel omluvit hloupostí a snahou se poněkud odreagovat. Strážníci přivolali hlídku Policie ČR, která si vandala převzala k dalším úkonům.