Zastávka za šest milionů u nádraží v Budějovicích „voní“ novotou

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Zvlněná a popraskaná komunikace na zastávce městské hromadné dopravy u nádraží. To byl hlavní důvod její rekonstrukce a především modernizace. Stavba začala v červnu letošního roku a stála šest milionů korun.

Začátkem listopadu 2019 město dokončilo rekonstrukci a modernizaci přestupní zastávky městské hromadné dopravy v ulici Nádražní, a to v úseku mezi Lannovou a Žižkovou třídou. „Hlavním cílem stavby bylo odstranění technicky nevyhovující, zvlněné a popraskané části autobusového zálivu v délce 110 metrů a vybudování nového zálivu instalací silničních zastávkových panelů a přechodových desek,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický.

Dále došlo k modernizaci zastávkového prostoru pro cestující předlážděním chodníkové plochy, položením signálních pásů pro nevidomé a bezbariérových obrubníků a instalaci nových stojanů pro 12 jízdních kol. „Stavba začala v červnu 2019, rozpočet byl 6 milionů korun s DPH a městu byla schválena dotace z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 5,4 milionu korun,“ doplnil Holický.