Jaguar nedovrněl daleko. V Praze 4 ho polapili policisté

PRAHA – V Modřanské ulici si policisté všimli vozidla Jaguar. Podle operačního důstojníka bylo kradené. Řidič začal hlídce ujíždět, ale bylo to marné. Provedená prohlídka odhalila navíc u spolujezdkyně drogy.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si povšimli vozidla Jaguar v Modřanské ulici v Praze 4,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policisté si vybavili ranní hlášení operačního důstojníka, kde toto vozidlo označil jako odcizené. Policisté tedy otočili služební vozidlo a vydali se za Jaguarem. Řidič, když spatřil hlídku, sešlápl prudce plynový pedál a začal se rychle vzdalovat.

Měl však smůlu, protože hlídka použila donucovacího prostředku zahrazení vozidlem. Řidič musel zastavit a podrobit se kontrole. Policisté na místě zjistili, že vozidlo bylo skutečně předchozího dne ukradeno ve Středočeském kraji. Třiačtyřicetiletý řidič proto putoval na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu krádež. I jeho třiatřicetiletá spolujezdkyně ho následovala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Je totiž v pátrání od června minulého roku a to za majetkovou trestnou činnost. Navíc u ní policisté nalezli větší množství drog. Žena je nyní nově obviněna z trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu. „Vozidlo Jaguar bylo předáno zpět majiteli a případem se zabývají kriminalisté ve Středočeském kraji,“ uzavřela mluvčí.