Čtyři jednotky hasičů krotily požár domu v Horních Počernicích

PRAHA – Celkem čtyři jednotky pražských hasičů vyjížděly v úterý odpoledne do ulice Běluňská. Hořelo zde v suterénu obytného domu. Několik osob muselo objekt opustit.

Tři profesionální a jedna dobrovolná jednotka zasahovaly v ulici Běluňská v Praze 20 u požáru v obytném domě,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Zásah započal v úterý pátého ledna, několik minut před šestnáctou hodinou. Ještě před příjezdem hasičů opustilo zasažený objekt několik osob. „Průzkumem bylo zjištěno, že hoří elektrokotel v suterénu domu,“ doplnil mluvčí.

Za dvanáct minut po příjezdu dostali hasiči požár pod kontrolu. Zasahovali v dýchací technice a na zkrocení ohnivého živlu použili jeden proud vody. Pro evakuované osoby zajistila Městská část Praha 20 náhradní ubytování. Požárem byla poškozena malba stěn v domě. „Příčinou požáru byla technická závada na elektrokotli. Přesný rozsah škod zjišťuje hasičský vyšetřovatel,“ uzavřel Kavka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Zdroj: HZS Praha