Proč nosí strážníci na magistrát svítící balónky?

PRAHA – Již desítky svítících balónků přinesli pražští strážníci na správní orgán do Škodova paláce. Odebírají je cizincům, kteří balónky prodávají po Praze za přemrštěné ceny a bez povolení.

Téměř každý den řeší strážníci v centru metropole pouliční prodavače,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Strážníci se zaměřují na prodejce, kteří porušují nařízení hlavního města Prahy prodejem svítících balónků na tyči. Prodávají je totiž za cenu, která několikanásobně převyšuje cenu obvyklou a navíc je prodávají bez patřičného povolení.

V naprosté většině se jedná o cizince,“ doplnila mluvčí. Po prokázání totožnosti odmítají prodejci řešit přestupek na místě a tak nezbývá, než věc oznámit příslušnému správnímu orgánu, který je oprávněný v takových případech rozhodnout. „Na stejné místo strážníci předali již desítky zabavených balónků,“ uzavřela mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.