VIDEO: Přepadení večerky v Praze 3. Poznáváte lupiče s výraznými tkaničkami?

PRAHA – Ve středu, kolem čtrnácté hodiny, došlo k přepadení večerky v Biskupcově ulici. Dosud neznámý pachatel byl dobře maskovaný, ale někdo by ho mohl poznat podle výrazných prvků oblečení. Na prodavačku vytáhl krátkou střelnou zbraň. Hrozí mu až deset let vězení.

Na Tři krále odpoledne přepadl zatím neznámý lupič večerku v Biskupcově ulici v Praze 3,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. K přepadení došlo kolem čtrnácté hodiny, kdy maskovaný muž přišel k pokladně a na obsluhu namířil krátkou střelnou zbraň, pravděpodobně pistoli. Po prodavačce požadoval vydání hotovosti. Když mu odmítla peníze vydat, opustil rychle obchod s nepořízenou.

Muž byl světlé pleti, zhruba ve věku osmadvacet let. Vysoký byl asi 180 centimetrů, střední postavy. Oblečený byl do modré bundy s kapucí, kterou měl na hlavě a na černé čepici. Tvář mu zakrývala černá rouška s duhovými obrázky marihuanových listů. Na nohou měl šedé kalhoty a výrazné světlé boty. Na každé botě měl jiné tkaničky. V pravé botě byla tkanička reflexní červená a v levé botě zase svítivě žlutá.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Na zádech měl muž batoh šedavé nebo khaki barvy, střední velikosti. „Ačkoliv byl muž maskován, mohl by ho někdo poznat pro nápadné boty, batoh a roušku,“ doplnil mluvčí. V případě, že se tak stane, kontaktujte prosím linku policie 158. Podezřelý muž je ozbrojen a tak se ho nesnažte sami zadržet. V případě dopadení a odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi. Video naleznete na tomto odkazu.