VIDEO: Sir Winton je opět bez brýlí. Policie hledá důležité svědky

PRAHA – Sousoší sira Nicholase Wintona na pražském Hlavním nádraží opět kdosi poškodil. Znovu to odnesly brýle dobrodince. Policie zajistila kamerové záznamy a hledá svědky.

Celou událost oznámil pracovník ochranky třicátého prosince, kdy si na obchůzce všiml, že má socha poškozené brýle,“ oznámil dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Brýle byly zlomené nad nosem a visely za levé ucho. Záznam z bezpečnostní kamery, který policisté zajistili, zachytil dvojici osob s dítětem. Ti přistoupili onoho odpoledne k soše a prohlíželi si ji. „Následně muž vzal malého do náruče a vyzdvihl ho na sochu,“ doplnil mluvčí. Dítě přiložilo ruce na hlavu sochy, ale záznam z kamery situaci nezobrazuje příliš kvalitně.

Policisté by tuto dvojici rádi vyslechli, protože by do případu mohla vnést tolik potřebné světlo. Obrací se proto na širokou veřejnost s žádostí o pomoc a spolupráci. Pokud dvojici na videu poznáváte, kontaktujte prosím linku policie 158. Výzva samozřejmě platí i pro samotné aktéry. Kontaktovat můžete přímo policisty z místního oddělení Wilsonovo nádraží na telefonním čísle 974 852 740, který tento případ, stejně, jako poškození sochy v minulosti, vyšetřují. Video naleznete na tomto odkazu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.