Policisté mají pachatele, nyní hledají svědky napadení mladé ženy

PRAHA – Útočník na Vinohradech napadl mladou ženu a pak ji naložil do vozu TAXI. Policisté aktéry incidentu zajistili, ale nyní hledají svědky události.

Policisté z místního oddělení Vinohrady pracují na objasnění případu výtržnictví a omezování osobní svobody,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Incident se odehrál v neděli třetího ledna, kolem šestnácté hodiny, v Záhřebské ulici v Praze 2. Před několika svědky tu útočník srazil tvrdými údery do obličeje mladou ženu na zem. Pak jí pomohl vstát a přes její aktivní odpor ji usadil na zadní sedadlo tmavého vozu s označením TAXI.

V úderech do bolestivých míst neustával, dokud mu nevyzradila potřebné informace,“ doplnil mluvčí. Muž pak z vozidla vystoupil a došel si pro dvě nezletilé děti a společně odjeli. Svědci události však neváhali kontaktovat linku 158 a nahlásili, co se stalo a kterým směrem vozidlo odjelo. „Policisté během několika okamžiků vůz zastavili i s celou posádkou v ulici Italské,“ upřesnil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Podezřelý muž byl zadržen a několik svědků vyslechnuto. Policisté však vyzývají i další osoby, které byly incidentu přítomné, aby se ohlásily. Zejména hledají dvě ženy, které byly události přímo účastné. Další svědectví by mělo vyjasnit okolnosti případu a pomoci s jeho uzavřením. Policisté přivítají i případné záznamy z mobilních zařízení. Byly zahájeny úkony trestního řízení. V případě odsouzení hrozí pachateli až dva roky za mřížemi.