VIDEO: Surovec napadl stařenku v metru. Poznáte útočníka na záběrech z kamer?

PRAHA – Ve stanici metra Prosek požádala devadesátiletá stařenka mladíka o uvolnění sedadla. Dostala za to rány do obličeje. Stařenky se zastali cestující, ale pachatel zmizel. Pokud ho někdo pozná, nechť kontaktuje policejní linku 158.

Incident se odehrál ve středu odpoledne šestého ledna v soupravě metra ve stanici Prosek,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Daněk. Do soupravy nastoupila devadesátiletá seniorka, která špatně vidí a také se hůře pohybuje pomocí hole. Chtěla si pochopitelně sednout a protože mladík ležel přes celé sedadlo, požádala ho o uvolnění místa.

Muž ale vstal a začal ji bít rukama do obličeje,“ doplnil mluvčí. Na obranu napadené stařenky přiskočilo několik spolucestujících. Agresor vystoupil ze soupravy a na nástupišti ho jeden z cestujících svedl na zem a hodlal tak vyčkat až do příjezdu policistů. To by se mu pravděpodobně povedlo, protože měl jistou převahu nad útočníkem. Ale ponechal si v soupravě metra batoh s doklady a hrozilo, že je ztratí. Proto mladíka pustil a nastoupil zpátky do vlaku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Mladík pak klidně vstal a počkal na další spoj. Během čekání na další vlak zachytila útočníka bezpečnostní kamera na nástupišti. Pokud někdo pozná, o koho se jedná, nechť kontaktuje linku 158. Stařenka pak skončila v péči záchranářů pro zranění v obličeji. Rovněž měla útokem poškozené brýle a tak škoda se vyšplhala přes tři tisíce korun. „Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi,“ uzavřel mluvčí. Záznam kamer naleznete na tomto odkazu.