VIDEO: Noční hlasitá hudba a křik v Křižovnické ulici. Agresor v poutech, strážník v nemocnici

PRAHA – Rušení nočního klidu oznámila obyvatelka domu v Křižovnické ulici. Na místo přijeli strážníci, aby zajistili klid. V jednom bytu se to povedlo, ovšem ve druhém strážci zákona narazili na agresivního muže.

Oznamovatelka rušení nočního klidu vpustila přivolanou hlídku městské policie do domu v Křižovnické ulici krátce před půlnocí,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Zároveň hlídce označila dva byty ve čtvrtém a pátém patře, kde k rušení docházelo. Prý se s obyvateli bytů pokoušela dohodnout, ale marně. „Z bytů se ozývala hlasitá hudba a křik,“ doplnila mluvčí.

Nájemníci prvního bytu na výzvu strážníků otevřeli a byli vyřešeni pokutou ve výši tisíc korun. Tu na místě zaplatili. Na dveře druhého bytu však strážníci bušili marně. Nejprve ztichla hudba a pak se hovor lidí uvnitř přesunul za vchodové dveře. „Následně hlídce otevřel muž a za ním stálo několik dalších osob,“ upřesnila mluvčí. Strážníka muž z bytu prudce odstrčil, namísto prokázání totožnosti, a pak vyšel na chodbu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Hlídka muže upozornila, že může být předveden na policejní služebnu. To muž odměnil vulgaritami a opět se vrátil do bytu. I ostatní osoby odmítaly prokázat totožnost. Ve chvíli, kdy strážníci začali s předvedením, nastala potyčka. Na místo přijely posilující hlídky. Muž, který neustále odmítal spolupracovat, byl pomocí chvatů a hmatů sveden na zem a byla mu přiložena pouta.

Přivolaná hlídka státní policie provedla ztotožnění osmapadesátiletého muže a také dalších pěti osob,“ doplnila mluvčí. Přestupkové chování pak bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu. Jeden strážník si odnesl z potyčky zraněné rameno a tak byl převezen do zdravotnického zařízení k odbornému ošetření.