VIDEO: Řidič se prokazoval cizími doklady. Nevěděl, že jejich majitel je na tom ještě hůře

PRAHA – Sedmiletý chlapec nahlásil dva muže, kteří v Praze 5 kradou pneumatiky. Policejní hlídky lupiče dopadli ve Vltavské ulici. Ukázalo se, že pneumatiky nejsou kradené. Řidič se ovšem prokázal cizími doklady, protože sám má jeden zákaz řízení.

Včera krátce po čtrnácté hodině přijal operační důstojník oznámení od sedmiletého chlapce,“ uvedla další případ z policejního života mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová. Chlapec na tísňovou linku uvedl, že poblíž Hořejšího nábřeží v Praze 5 dva muži pravděpodobně kradou kola z jiného vozu a ukládají je do vozu Škoda Octavia. Na místo okamžitě vyrazily nejbližší hlídky. Vozidlo odpovídající popisu pak nalezli v ulici Vltavská.

Řidič, který seděl za volantem ochotně předložil policistům doklady potřebné k řízení motorového vozidla. Během lustrace však vyšlo najevo, že se jedná o osobu, která má vyslovené čtyři zákazy řízení. Navíc podle fotografie policisté zjistili, že jsou to cizí doklady. Uhodili tedy na řidiče a ten se po chvíli doznal, že sám má jeden zákaz řízení a proto se prokazuje cizími doklady. Že si koná službu medvědí, samozřejmě netušil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

U třiadvacetiletého řidiče provedli policisté test na drogy, který vyšel pozitivně. Pneumatiky pak byly nalezeny v kufru vozidla. „Šetřením bylo zjištěno, že nejsou odcizené, ale patří jeho kamarádovi, který si pro ně na místo přijel,“ doplnila mluvčí. Samotný řidič byl pochopitelně omezen na osobní svobodě a převezen na policejní stanici. Nyní se bude zodpovídat z přestupku na úseku dopravy a také z trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání. Policejní video naleznete na tomto odkazu.