Hryzání svědomí? Muž, který přepadl prodejnu s nožem, se sám přihlásil na policii

PRAHA – Policisté zveřejnili výzvu, ve které hledali lupiče. Ten přepadl s nožem jeden obchod v Praze 6 a odnesl si hotovost. Dnes se lupič sám přihlásil na policii.

Kriminalisté prvního policejního obvodu pracují od středy dvacátého ledna na objasnění případu přepadení,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Nedlouho před osmnáctou hodinou přišel neznámý muž do jednoho obchodu v Májové ulici v Praze 6. Nesl si žlutou igelitovou tašku, ze které bleskurychle vytáhl nůž. Ten položil na pult a požadoval po prodavačce mobilní telefon a hotovost.

Žena z obavy o svůj život muži vyhověla a z příruční pokladny vyndala několik bankovek,“ doplnil mluvčí. Muž následně peníze i nůž vzal a z obchodu odešel. Hotovost později použil při nákupu v nedaleké večerce. Policisté vyhlásili pátrání po muži a vyzvali i dotyčného lupiče, aby se sám přihlásil. Za trestný čin loupež hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Několik desítek minut po zveřejnění výzvy se přišel sedmapadesátiletý muž sám přihlásit na policejní služebnu v Praze 6. Kriminalisté si jej převzali k dalším úkonům a budou také zjišťovat, zda muž přišel na základě výzvy. „Zadržený muž má bohatou trestní minulost, zejména majetkového charakteru,“ upřesnil Rybanský. Za jinou loupež dostal trest odnětí svobody s podmíněným odkladem do roku 2022.