Pražští hasiči měli v noci opět plno práce. A to ještě jezdí s mobilními odběrovými týmy!

PRAHA – To, že jezdí hasiči k požárům, jistě nikoho nevyvede z míry. Dělají toho ovšem daleko více. V noci a nad ránem zasahovali u Trojského mostu, v Suchdole nebo Stodůlkách. Také pomáhají strážníkům a záchranářům v rámci mobilních odběrových týmů.

Nedaleko Trojského mostu zasahovaly dvě jednotky pražských hasičů ve včerejším podvečeru,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Zde hořel odpad v neužívaném a zdevastovaném objektu. Hasiči na zkrocení plamenů použili jeden proud vody a zasahovali v dýchací technice. V noci pak zasahovali u požáru obytného domu v Suchdole, v ulici V Háji. Zde hořelo v částečně zdevastovaném bytu a před příjezdem hasičů objekt opustily čtyři osoby. Během zásahu nebyl nikdo zraněn.

Ve dvě hodiny ráno pro změnu vyprošťovali bezdomovce, který uvízl v kontejneru na oděv. Případ se odehrál v Pobřežní ulici a muž nebyl zraněn. Ve Stodůlkách se nad ránem ocitl osobní vůz mimo komunikaci. Nehoda se odehrála v ulici Bucharova a hasiči byli povoláni, aby technikou uvízlé vozidlo vyprostili. Kromě těchto tradičních zásahů se pražští hasiči účastní také práce odběrových týmů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

K patnáctému lednu dočasně ukončily odběrové týmy pražských hasičů svou činnost v Thomayerově a Všeobecné fakultní nemocnici,“ uvedl mluvčí. Od počátku týdne jsou však nedílnou součástí mobilních odběrových týmů. Ty fungují ve spolupráci s pražskými záchranáři a strážníky. Mobilní odběrové týmy vyjíždí každý den, kromě neděle a za první dva dny provedly téměř padesát odběrů na sedmadvaceti adresách. „Třetí odběrový tým je pak vyčleněn na odběry v ohniscích nákazy,“ doplnil Kavka.

Zdroj: HZS Praha