VIDEO: Muž vytrhl popelnici a začal ji ničit. Důvod strážníky překvapil

PRAHA – Ve čtvrtek v noci začal muž ničit kovovou popelnici v Praze 4. Vytrhl ji i s betonovou dlaždicí a pomocí páčidla začal kovový mobiliář ničit. Strážníkům pak oznámil, že chtěl popelnici demontovat a prodat. Spáchal trestný čin.

Oznámení o muži, který ničí v ulici Antala Staška popelnice, převzalo operační středisko v Praze 4 ve čtvrtek v noci,“ informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Na místo byla vyslána hlídka strážníků, která zde skutečně nalezla muže odpovídajícího popisu. Měl v ruce páčidlo a vedle něho se povalovala zdemolovaná popelnice.

Popelnice byla vyrvána ze země velkou silou i společně s betonovou dlaždicí. „Své chování sedmačtyřicetiletý muž strážníkům vysvětlil tím, že popelnici poškodil proto, aby ji mohl odcizit a prodat,“ doplnila mluvčí. Vzhledem ke skutečnosti, že byl muž podezřelý ze spáchání trestného činu, omezili ho strážníci na osobní svobodě a případ předali k dořešení přivolané hlídce Policie ČR.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.