VIDEO: Sdílený skútr bez zaplacení naložil do dodávky a odjel do Kbel. Neměl to dělat

PRAHA – Na pražské strážníky se obrátila společnost, která provozuje sdílení dopravních prostředků. Podle GPS signálu její pracovníci zjistili neoprávněnou manipulaci se strojem. Sdílený skútr se našel v dodávce ve Kbelích i s devětadvacetiletým mužem.

Prověřit, zda se v křižovatce ulic Letců a Radvanická nenachází zelený sdílený skútr, jela místně příslušná hlídka strážníků,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Společnost, která provozuje sdílené dopravní prostředky se totiž na městskou policii obrátila poté, co zjistila, že jeden stroj změnil svoji polohu a to aniž za služby někdo zaplatil. Podle GPS souřadnic vyhledali skútr v pražských Kbelích. „Podle lokalizátoru se měl skútr nacházet v garáži nebo v dodávce,“ doplnila mluvčí.

Během prověřování určeného místa hlídkou strážníků, objevil se zde muž. Ten se přímo uniformovaných zeptal, zda náhodou nehledají motorku. Také jim oznámil, že má stroj v dodávce, že si ho přivezl z Prahy 7 a příští den ji chtěl vyzkoušet. Jak muž řekl, také bylo. Stroj byl uložený v dodávce. Devětadvacetiletého muže si na místě převzala Policie ČR k dalšímu řešení. Rovněž se sem dostavil zástupce společnosti provozující sdílené skútry.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.