VIDEO: Nejprve chtěl jen cigarety, nakonec z toho bylo přepadení s pistolí v ruce!

PRAHA – Benzínovou stanici v Praze 5 navštívil neznámý muž. Chtěl si v noci koupit cigarety, ale pak vytáhl na obsluhu pistoli a vzal si i peníze z pokladny. Pokud neznámého muže poznáváte, kontaktujte prosím policii.

Kriminalisté druhého policejního obvodu pracují na objasnění případu loupežného přepadení,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Případ se odehrál v nočních hodinách na čerpací stanici v Nádražní ulici, v Praze 5. Neznámý muž přistoupil k prodejně a chtěl koupit cigarety, obsluha mu odemkla vstupní dveře, aby si mohl vybrat. Muž ovšem chtěl kromě kuřiva i něco docela jiného.

Bleskurychle na obsluhu vytáhl krátkou střelnou zbraň a požadoval po ženě vydání hotovosti z pokladny do připraveného sáčku. Sám měl na obličeji světlý šátek a na rukou latexové rukavice. „Překvapená žena uposlechla a bezmála patnáct tisíc korun dala muži do sáčku,“ doplnil mluvčí. Pak lupič rychle opustil prodejnu. Kriminalisté již vyčerpali všechny možnosti, jak pachatele dopadnout a tak se obrací na širokou veřejnost.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Pokud muže poznáváte nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte prosím linku tísňového volání 158. K loupežnému přepadení došlo v noci desátého června loňského roku. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu loupež. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Video z přepadení naleznete na tomto odkazu.