VIDEO: Jednomu sebraly roušku holky, druhý se vrhl na strážníka. Již padlo 1300 pokut!

PRAHA – Strážníci stále řeší osoby v hromadné dopravě bez zakrytých dýchacích cest. Aktuálně to byl muž v metru a druhý v autobusu. Strážníci dosud uložili pokuty za téměř tři sta tisíc korun.

Problém s devětatřicetiletým mužem řešili strážníci ve stanici metra Můstek,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Muž neměl zakryté dýchací cesty a hlídce strážníků oznámil, že mu roušku sebraly holky a nápravu tedy nemůže aktuálně zjednat. Muž byl také pod vlivem alkoholu a ani nedokázal prokázat svoji totožnost. Byl tedy strážníky předveden na služebnu Policie ČR. Vzhledem k tomu, že muž na místě odmítl zaplatit pokutu, byl jeho přestupek oznámen správnímu orgánu.

Zakryté dýchací cesty neměl ani třiadvacetiletý mladík v autobusu číslo 180. „Upozornění strážníka, že mladík porušuje opatření, rozzuřila nezakrytého natolik, že neváhal na strážníka fyzicky zaútočit,“ uvedla mluvčí. Strážník pak s mladíkem na další zastávce vystoupil, kde společně počkali na příjezd autohlídky. Protože mladík neměl žádný vhodný materiál na zakrytí dýchacích cest, strážníci mu roušku poskytli.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Při ověřování mladíkovy totožnosti pak vyšlo najevo, že má částečně omezenou svéprávnost,“ doplnila mluvčí. I v tomto případě oznámili strážníci spáchané přestupky příslušnému správnímu orgánu. Přivolaná Policie ČR následně vyloučila podezření z přečinu násilí na úřední osobě. Od září loňského roku hlídky městské policie v Praze řešily 30754 případů porušení mimořádných opatření v hromadné dopravě. Celkem udělily pokuty ve výši 296400 korun.