VIDEO: Z hosta zlodějem. V Klementinu se chtěl muž obsloužit sám

PRAHA – Na pražské strážníky se obrátila ostraha z Klementina, když načapala nezvaného hosta restaurace se šroubovákem v ruce. Šroubovák mu byl vyměněn za pouta. Způsobil škodu za dvanáct tisíc korun.

Na nádvoří Klementina si pracovník ostrahy všiml muže, který se vlámal do několika zamčených skříněk,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Skříňky patří k předzahrádce místní restaurace a je v nich uzamčené příslušenství potřebné k chodu zařízení, pokud je otevřené. Pracovník ostrahy okamžitě kontaktoval pražské strážníky. Ti dorazili během chvilky a muže, který měl v ruce šroubovák, zastihli na místě činu.

Pachatel měl u sebe také prostírání, různá dochucovadla a další vybavení, které odcizil z vylámaných skříněk. „Svůj čin nepopíral, ale pokusil se z místa odejít a tak byl zastaven pomocí donucovacích prostředků,“ doplnila mluvčí. Musela mu být rovněž nasazena pouta. Předběžná škoda byla vyčíslena dvanáct tisíc korun. Proto byl případ předán Policii ČR k dalšímu řešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.