VIDEO: Zákaz řízení a drogy ho zahnaly do křoví. Při útěku si řidič zranil ucho o větev

PRAHA – Policisté chtěli zkontrolovat vozidlo v Praze 5, ale to začalo prudce ujíždět. Pak řidič vyskočil z vozidla a schoval se ve křoví. Policisté jej přesto objevili. Uprchlík se zranil o větev.

V sobotu před polednem si policisté všimli vozidla Audi, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Případ se odehrál v ulici Novoveské v Praze 5. Řidič, když spatřil majáky policejního vozu na nic nečekal a prudce sešlápl plynový pedál a vyrazil, aby hlídce ujel. „Po několika metrech však zastavil a schoval se v nedalekém křoví,“ doplnila mluvčí.

Policisté se však nenechali zmást a řidiče okamžitě vypátrali a za pomocí donucovacích prostředků přivedl zpět k vozidlu. Tam proběhla lustrace, která prokázala, že má pětatřicetiletý známý recidivista platný zákaz řízení. Důvodem je opakovaná jízda pod vlivem drog. Proto byl řidič podroben testu na přítomnost drog, který byl pozitivní na marihuanu a pervitin, což muž také potvrdil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Ve vozidle s tímto řidičem cestoval stejně starý muž, který u sebe měl marihuanu, nůž a elektroniku, která patrně pocházela z majetkové trestné činnosti. Dále ve voze nalezli policisté mačetu a spoustu dalších věcí, ke kterým se muži ani nehlásili. Řidič byl omezen na osobní svobodě a převezen na ošetření do nemocnice, protože si během skrývání ve křoví poranil ucho o větev, když se na ni napíchl takzvaným tunelem.

Pětatřicetiletý muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ připomněla mluvčí. V případě odsouzení mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. A navíc je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy. Spolujezdec byl rovněž omezen na osobní svobodě a celým případem se nyní budou zabývat kriminalisté. Policejní video naleznete na tomto odkazu.