Šestiletá dcera sama na ulici. Matka nadýchala téměř 3 promile

PRAHA – V Praze 5 se pohybovala holčička se zjevně opilou matkou. Oznamovatelka to nahlásila strážníkům. Ti přijeli, ale na ulici nalezli pouze dívenku. Kde se nachází matka nevěděla. Naštěstí věděla, kde bydlí.

V okolí autobusové zastávky Dívčí Hrady v Praze 5 se měla pohybovat značně opilá žena s přibližně šestiletou holčičkou,“ informovala mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová, ta citovala z hlášení, které na tísňovou linku Městské policie Praha nahlásila pozorná oznamovatelka. Na místo byla vyslána hlídka strážníků, kterým byl sdělen i popis dvojice a směr jejich pohybu.

U nedaleké křižovatky strážníci skutečně nalezli holčičku, která popisu odpovídala. Byla ovšem sama, bez maminky. „Kde má maminku, nevěděla,“ doplnila mluvčí. Až na dotaz, zda ví, kde bydlí, dívenka kývla a dovedla strážníky ke vchodu do domu v Kroupově ulici.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Právě v tu chvíli z domu vyšla žena, kterou dívka označila jako svoji maminku. Podle verbálního projevu a také podle nejistých pohybů čtyřiatřicetileté ženy strážníci poznali, že je žena skutečně pod vlivem návykové látky. „Provedená dechová zkouška ukázala hodnotu 2,99 promile alkoholu. Případ byl předán Policii ČR,“ uzavřela mluvčí.