VIDEO: Čtyři bezdomovci spali u bankomatu. I s Ježíšem!

PRAHA – Na linku pražských strážníků se dovolala rozrušená žena, že si chtěla v centru Prahy vybrat hotovost z bankomatu. Transakci však překazila čtveřice spících osob, která u sebe navíc měla dřevořezbu v pytli.

Vystrašená žena zavolala na linku 156,“ informovala dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Nahlásila operátorovi linky, že si chtěla vybrat hotovost v bankomatu. Ten je umístěný uvnitř prostoru banky na rohu ulic Perlová a 28. října. Zde však překvapila tři muže a jednu ženu, kteří tu přespávali.

Kromě čtyř ležících osob tu byl i černý plastový pytel, ze kterého vyčníval poškozený dřevěný kříž a tělo Ježíše Krista. Strážníci, kteří po chvíli dorazili na místo, zajistili všechny čtyři osoby, z nichž někteří ani neměli doklady. Vzhledem k předpokladu, že je krucifix odcizenou kostelní relikvií, převzala si případ Policie ČR k dalšímu řešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.