VIDEO: Muž s drogami a zbraní se pokusil policistům zmizet v alternativním taxíku

PRAHA – V Praze 5 si na čerpací stanici všimli policisté podivného chování řidiče vozu Audi. Nejprve vystoupil z vozu, pak zavolal kamarády a také vůz alternativní přepravní služby. Kamarádům předal klíče od Audi a sám odjel druhým vozidlem. Ani jedna posádka nedojela daleko.

Včera krátce před šestnáctou hodinou si policisté všimli podezřelého vozu Audi, na čerpací stanici ve Strakonické ulici v Praze 5,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Když řidič spatřil policisty, rychle z vozu vystoupil a z místa odešel. Zavolal na alternativní přepravní službu a nechal si přistavit druhý vůz. Také zavolal svým kamarádům, kteří se dostavili a on jim předal klíče od vozu Audi a pak obě vozidla z čerpací stanice odjela.

Policistům toto jednání přišlo podezřelé a tak si na místo zavolali posily, aby mohli obě vozidla zastavit,“ doplnila mluvčí. Audi policisté zastavili nedaleko zastávky autobusu Lihovar ve Strakonické ulici, druhé vozidlo alternativní přepravní služby bylo zastaveno v ulici K Barrandovu, v Praze 5. Muž, který seděl na zadním sedadle odmítal vůz opustit a tak bylo užito donucovacích prostředků a policisté jej z vozu vytáhli a zpacifikovali.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Během prohlídky muže policisté nalezli střelnou zbraň s náboji, více než padesát gramů pervitinu a velkou finanční hotovost. Muž byl omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu. Nyní je devětatřicetiletý muž podezřelý ze spáchání trestných činů nedovolené ozbrojování a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Druhý vůz řídila dvaačtyřicetiletá žena a společností jí dělal osmadvacetiletý muž. Řidička byla podrobena testu na drogy, který byl pozitivní. Obě osoby u sebe měli menší množství pervitinu a marihuany. Z důvodu podezření, že se ve voze nacházejí další zakázané látky, přivolali policisté na místo speciálně vycvičeného služebního psa na vyhledávání drog. „Pes označil hned několik míst, kde by se drogy mohly nacházet. Vozidlo bylo zapečetěno a odtaženo, aby mohla být provedena důkladná prohlídka,“ upřesnila mluvčí. Policejní video naleznete na tomto odkazu.