Co prozradilo mladíka na útěku? Proč ho chtěli strážníci zkontrolovat?

PRAHA – Mladík s dívkou seděli na autobusové zastávce v Lysolajích. Bylo krátce po půlnoci, v době omezeného pohybu osob. Navíc ani jeden neměl zakryté dýchací cesty. Strážníci se proto rozhodli ke kontrole dvojice, ale mladík začal utíkat.

Sedící dvojice si autohlídka strážníků všimla na autobusové zastávce Lysolaje,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Hlídka tudy projížděla v rámci prevence kriminality. V době omezeného pohybu osob, chvíli po půlnoci, strážníci zaregistrovali mladíka s dívkou, kterak na zastávce nemají zakryté dýchací cesty. Ve chvíli, kdy je hlídka vyzvala k prokázání totožnosti, mladík začal z místa utíkat.

Hlídka ho v kopci dostihla a pomocí hmatů, chvatů a pout zklidnila,“ doplnila mluvčí. Teprve v tuto chvíli začal sedmnáctiletý mladík se strážníky spolupracovat. Přiznal se, že je na útěku z výchovného ústavu. „Jako osoba hledaná byl proto předán Policii ČR. Jeho přestupkové chování bylo oznámeno příslušným správním orgánům,“ uzavřela mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.