Knihy v Kobce. Autorské čtení z pražské náplavky. V době koronaviru na internetu

PRAHA 5.2.2021 – Praha spustila projekt autorského čtení domácích autorů. Odborným garantem je nejprodávanější český autor současnosti Michal Wievegh. V době vládních opatření bude možné autorské čtení sledovat na sociálních sítích.

Mohli jsme projekt odložit a počkat na příznivější období, ale nakonec jsme se rozhodli, že autorská čtení spustíme podle plánu a to přes sociální sítě,“ informoval radní pro oblast majetku a městských firem Jan Chabr. Ten je také přesvědčený, že je kniha nepostradatelná pro osobní rozvoj člověka a jeho fantazii. Projekt Knihy v kobce si klade za cíl popularizaci českých knih a čtení. Jeho odborným garantem je Michal Wievegh.

Nápad na uspořádání série veřejných čtení upřímně vítám, protože považuji autorské čtení od začátku své kariéry za nedílnou součást spisovatelské práce. Žádný autor by se čtenářům neměl vyhýbat, protože je to také skvělý způsob, jak si může okamžitě ověřit kvalitu svého textu,“ doplnil spisovatel Michal Wievegh.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Kromě toho spisovatele se v Kobce objeví i další čeští autoři a autorky. Třeba držitelka Magnesia Litera 2019 Pavla Horáková nebo nejmladší ze tří potomků Pavla Kohouta Tereza Boučková. Projekt odstartoval již ve čtvrtek, kdy se představila jedna z nejoblíbenějších románových autorek současnosti Alena Mornštajnová. Informace o Čtení v kobce naleznete na tomto odkazu.