VIDEO: Zraněná žena volala o pomoc ve svém bytě. Naštěstí ji slyšela doručovatelka

PRAHA – Ve Školské ulici upadla starší žena ve svém bytě a volala o pomoc. Naštěstí ji zaslechla poštovní doručovatelka a ta přivolala pomoc.

Na městskou policii se obrátila s prosbou o pomoc poštovní doručovatelka,“ informovala mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová. Pracovnice České pošty nesla paní důchod, ale ta ji neotevřela, jen za dveřmi volala o pomoc. Doručovatelka ženu spatřila oknem z pavlače, jak leží na zemi. Hlídka městských strážníků byla okamžitě vyslána do Školské ulice v centru Prahy, aby stařence pomohla.

Po příjezdu hlídka rozbila skleněnou výplň okna, aby se ke zraněné ženě strážníci dostali. „Žena si stěžovala na bolest kyčle, beder a hlavy,“ doplnila mluvčí. Strážníci na místo přivolali záchranáře a do jejich příjezdu kontrolovali životní funkce postižené. Po prvotním ošetření převezli záchranáři osmdesátiletou pacientku do nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.