Okolní luxus milionářů zatemnil muži mozek a tak potrestal autobusovou zastávku

PRAHA – K autobusové zastávce Třebešín vyjížděli před půlnocí strážníci. Bylo nahlášeno její poškozování. Po krátkém pronásledování strážníci dostihli opilého vandala. Přiznal se jim, že záviděl milionářům jejich luxusní domy v okolí, což ho rozlítilo a svůj hněv obrátil proti autobusové zastávce.

Na autobusovou zastávku Třebešín vyjela těsně před půlnocí autohlídka strážníků z Prahy 3,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Důvodem tohoto výjezdu bylo oznámení na tísňovou linku 156 o ničení přístřešku u zastávky. Mladý muž, který měl poškození zastávky na svědomí byl stále na místě, když však spatřil služební vozidlo strážníků, pokusil se schovat a nakonec se vydal i na útěk. „Ve Zvěřinově ulici mu však došel dech a strážníci mu nasadili pouta,“ doplnila mluvčí.

Osmadvacetiletý muž se k poničení přístřešku u autobusové zastávky okamžitě přiznal. Uvedl, že popíjeli u kamaráda, pak přišel na uvedenou zastávku a rozhlédl se. Spatřil krásné a luxusní domy samých milionářů, což ho naštvalo a ze vzteku začal demolovat přístřešek. Orientační dechová zkouška prokázala u muže 1,62 promile alkoholu. „Státní policie vyloučila spáchání trestného činu a tak se všemi zjištěnými přestupky muže budou zabývat jednotlivé správní orgány,“ uzavřela mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.