U Hlavního nádraží tekla krev! Pachatel byl vypátrán pomocí kamer

PRAHA – Na zastávce tramvaje u Hlavního nádraží došlo k pobodání, ovšem pachatel zmizel. Díky spolupráci policie, strážníků a operátora kamerového systému, objevili podezřelého muže před budovou nádraží.

V sobotu po poledni kontaktoval pěší hlídky pražských strážníků policista, který jim oznámil, že na nedaleké zastávce tramvaje došlo k násilnému útoku s bodným zraněním,“ informovala dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Policisté a záchranáři již zasahovali na místě útoku, ale k zadržení pachatele nedošlo. Proto byli požádáni právě strážníci, kteří v tomto prostoru provádějí pravidelné hlídky. Strážníci se okamžitě spojili s operátorem kamerového systému.

Ten nalezl na záznamech z kamer samotné napadení, zjistil podobu útočníka i směr, kterým se vydal. Tyto informace si strážníci předali mezi sebou a do pátrání se zapojily také autohlídky strážníků. Nakonec se podařilo objevit muže, který odpovídal popisu před budovou Hlavního nádraží. Jeho podobu verifikoval i operátor kamerového systému a tak byl muž omezen na osobní svobodě a předán do rukou Policie ČR k dalšímu řešení pro podezření ze spáchání trestného činu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.