VIDEO: Alkohol za volantem a na sněhu? Velmi nebezpečná kombinace

PRAHA – Ve večerních hodinách odhalili strážníci dva muže, kteří řídili vozidla pod vlivem alkoholu. Jeden si nerozsvítil a druhý dokonce jel pouze po ráfku s poškozenou pneumatikou. Oba byli předáni do rukou Policie ČR.

První případ se odehrál po desáté hodině večerní, v Praze 9,“ informovala dnes mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Řidič tmavého osobního automobilu zde nedokázal udržet přímý směr jízdy. Kromě toho mělo vozidlo poškozené jedno zpětné zrcátko a pneumatiku. Řidič prakticky jel jen po ráfku. Strážníci proto měli dostatek indicií, aby řidiče zastavili a zkontrolovali. „Zjevně podnapilý řidič nedokázal srozumitelně zodpovědět otázky strážníků. Provedená orientační dechová zkouška prokázala hodnotu přes dvě promile alkoholu,“ doplnila mluvčí.

Druhý případ se stal hodinu po půlnoci v Praze 11. Hlídka strážníků se zaměřila na řidiče, protože neměl za jízdy rozsvícená světla. Strážníci nejprve řidiče na nedostatek upozorňovali přepínáním denních a dálkových světel, ovšem bez úspěchu. Řidič dále pokračoval v pomalé jízdě. Nereagoval ani na rozsvícený nápis STOP. Až na zvukový signál řidič zareagoval a odbočil a nakonec také zastavil. „Třiašedesátiletý řidič sám uvedl, že před jízdou požil jedno pivo. Dechová zkouška s pozitivním výsledkem ukázala hodnotu přes 2,5 promile alkoholu,“ upřesnila mluvčí. Oba provinilci byli předáni do rukou Policie ČR k dalšímu řešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.