VIDEO: Elektrickému vozítku došla v tunelu šťáva. Odtahovka nepomohla, nastoupil policista

PRAHA – Uprostřed Strahovského tunelu došla elektrickému vozítku baterie. Řidič proto zavolal na policii. Během chvíle u vozítka zastavilo policejní vozidlo a byla přivolána odtahová služba. Ta po chvíli odjela s nepořízenou, protože vozítko nemá hák.

Informaci o nepojízdném vozidle ve Strahovském tunelu přijali pražští policisté kolem jednadvacáté hodiny,“ informoval policejní mluvčí Jan Rybanský. Na místo byla okamžitě vyslána autohlídka policistů hlídkové služby. Policisté na místě zjistili, že se jedná o nepojízdný jednomístný elektrický dopravní prostředek, kterému se vybila baterie a není schopný pokračovat v jízdě.

Byla proto přivolána odtahová služba, aby nepojízdné vozítko neblokovalo dopravu v tunelu. Nakonec ale odtahovka odjela s prázdnou, protože pracovníci zjistili, že vozítko není vybaveno žádným hákem, za který by mohlo být nataženo na odtahový vůz. „Odtahu se chopil jeden ze zasahujících policistů,“ doplnil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Vozítko tlačil i s řidičem před sebou a záda mu kryl druhý policista ve služebním voze, které jelo za ním s rozsvícenými majáky. Takto se pohybovali několik set metrů tunelovým tubusem, až vyjeli ve Střešovicích, kde nepojízdné vozítko odstavili na parkovišti. „Po slovech díků od majitele, pokračovali hlídkaři v noční službě,“ uzavřel mluvčí. Policejní video naleznete na tomto odkazu.