VIDEO: Policisté s hydraulikou zachránili ženě život. Málem se udusila vlastními vlasy

PRAHA – Speciální vybavení na otevírání dveří pomohlo dostat se ke zraněné ženě v Praze 8 včas. Po epileptickém záchvatu měla v puse vlasy a nemohla dýchat. Žena byla předána do péče záchranářům.

V pátek krátce před jedenáctou hodinou vyjížděli policisté z pohotovostní motorizované jednotky do ulice Křižíkovy v Praze 8,“ informovala dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Podle oznamovatele se v uzamčeném bytu měla nacházet jeho dcera, která se však nehlásila a on měl důvodnou obavu o její život a zdraví. Na místo vyrazil také velitel policie z pohotovostní motorizované jednotky. Ten má ve svém služebním voze kromě jiného i zařízení potřebné k otevírání dveří, zvané hydraulika.

Na klepání, ani na zvonek nikdo z bytu nereagoval, jen se ozývaly rány. Vzhledem k tomu, že se jednalo o uzamčené bezpečnostní dveře, rozhodl velitel k okamžitému použití hydrauliky a vstupu do bytu. Během několika vteřin se tak policisté dostali do bytu, kde objevili ležící třicetiletou ženou, která zřejmě prodělala epileptický záchvat.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Policisté ženě vytáhli z dutiny ústní chomáč vlasů, který se sem dostal během záchvatu a uvolnili jí tak dýchací cesty. Rovněž na místo přivolali záchranáře, kteří si pacientku převzali do péče. Ve vážném stavu pak ženu převezli do zdravotnického zařízení. Díky speciálnímu zařízení se policisté k ženě dostali včas. Policejní video ze zásahu naleznete na tomto odkazu.