Žebrání se opilému muži v metru nevyplatilo. Odvezla ho sanitka

PRAHA – Muž porušoval vyhlášku žebráním na zakázaném místě. Strážníkům nadával, pak je chtěl fyzicky zlikvidovat, ale udělalo se mu nevolno a potřeboval odbornou zdravotnickou pomoc. Navíc byl pod vlivem alkoholu a ani doklady neměl.

Ve stanici metra Můstek, v přestupním tunelu mezi linkami, strážníci objevili žebrajícího muže,“ uvedla dnes mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Strážníci muže upozornili, že porušuje platnou městskou vyhlášku o žebrání a vykázali ho z prostoru. Muž byl okamžitě na strážníky vulgární, dokonce začal hlídce vyhrožovat fyzickou likvidací.

V okamžiku, kdy muž vykročil k jednomu ze strážníků, byl pomocí chvatů a hmatů zadržen v bezpečné vzdálenosti,“ doplnila mluvčí. Muž však neudržel stabilitu a svezl se po obložení stanice metra na zem. Prohlásil, že je mu blbě a chce přivolat záchranku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Také strážníkům uvedl, že doklady nemá. Prý je již sedmadvacetkrát ztratil a nové si rozhodně pořizovat nebude, kvůli pokutám. Orientační dechová zkouška skončila s pozitivním výsledkem 1,27 promile alkoholu. „Záchranáři převezli devětatřicetiletého muže k vyšetření. Jeho přestupkovým chováním se bude zabývat správní orgán,“ uzavřela mluvčí.