Koupališti na Stírce v Praze 8 se veřejná dražba zřejmě vyhne

PRAHA – Stát plánoval veřejnou dražbu areálu koupaliště Stírka v Praze 8. Nový majitel by však mohl mít s areálem jiné plány a proto se domluvilo zařazení pozemků s koupalištěm do plánovaných směn majetku mezi Prahou a státem.

Byla by škoda, kdyby tradiční koupaliště přestalo sloužit veřejnosti. Praha má dostatek nevyužitých pozemků, které může se státem směnit, a věřím, že se dohodneme,“ uvedl radní hlavního města Prahy pro oblast správy majetku Jan Chabr. Koupaliště Stírka svému účelu slouží již bezmála sedmdesát let, je mezi obyvateli Prahy velmi populární zejména v letních měsících a pojme najednou až tisíc návštěvníků.

Směna pozemků se státem je ideálním řešením pro to, aby koupaliště Stírka zůstalo zachováno pro širokou veřejnost. Děkuji kolegovi Chabrovi za zařazení těchto pozemků do připravovaných pozemkových směn se státem,“ kvitoval posun v případu radní pro majetek městské části Praha 8 Tomáš Slabihoudek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Původně chtěl stát areál koupaliště nabídnout za vyvolávací částku 31,4 milionu korun. Nyní by však měla na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ležet žádost o pozastavení přípravy veřejné soutěže. V dalším kroku by se mělo koupaliště dostat na soupis majetku, určeného k některé ze směn s hlavním městem za jiné pozemky.