Za dobrotu kopanec! Opilý muž se vrhl na ty, kteří mu přijeli pomoci

PRAHA – Opilá ležící osoba byla nahlášena v Praze 5. Hlídka sem přijela a strážníci se rozhodli, že muže raději dovedou domů, do náruče družky. Muž však začat být agresivní a musel být zpacifikován.

Včera večer ohlašovatel kontaktoval linku 156, aby nahlásil ležící opilou osobu na zastávce hromadné dopravy U Křížku v Praze 5. „Strážníci na chodníku u křižovatky našli ležícího nezraněného, ale silně opilého muže,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Strážníci provedli u muže zjištění totožnosti a protože bydlel nedaleko, rozhodli se, že ho nepřevezou na protialkoholní záchytnou stanici, ale dovedou domů, kde také kontaktovali družku opilého muže.

Po jejím příchodu začal být muž agresivní, doprovod i ženu vulgárně urážel a opakované výzvy ke zklidnění ignoroval,“ doplnila mluvčí. V jednu chvíli dokonce zasahujícího strážníka kopl a tak ke slovu přišly chvaty a hmaty a nakonec muž dostal i pouta. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která situaci vyhodnotila jako přestupkové jednání. To bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.