VIDEO: Hazardér v kolejišti metra! Mladík nevěděl, jak se dostat na druhé nástupiště

PRAHA – Během kontroly stanice metra Černý Most si hlídka strážníků všimla mladíka, který skočil do kolejiště a přelézal na druhou stranu. Neměl ovšem dostatek sil, aby opustil prostor kolejiště.

Mladík se chtěl dostat na druhé nástupiště ve stanici metra Černý Most. Neznal to tam a tak se vydal tou nejpřímější cestou, tedy kolejištěm. „Během kontroly stanice si hlídka strážníků všimla muže, který byl v kolejišti a neměl dostatek sil na to, aby se sám dostal na nástupiště,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Jeho snahu o opuštění prostoru kolejiště komplikovala zraněná a obvázaná ruka.

Strážníci okamžitě přispěchali mladíkovi na pomoc a vytáhli ho na nástupiště. „Své počínání dvacetiletý mladík vysvětlil tím, že se v metru nachází poprvé. Neví, jak to v něm chodí a potřeboval se dostat na druhé nástupiště,“ doplnila mluvčí. To, že mladíkovi šlo o život, mu pravděpodobně došlo, až když byl v bezpečí. Může být rád, že to dopadlo dobře a jeho přestupkem se nyní bude zabývat správní orgán.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.