VIDEO: Dvojice recidivistů přepadla stařenku v holešovickém bytě. Sebrali jí věci za 100 tisíc!

PRAHA – Dva muži zazvonili v Holešovicích na přízemní byt a získali si důvěru devětaosmdesátileté obyvatelky. Pak do bytu vrazili a brali všechno, co mělo hodnotu. Po několika dnech si pro ně přišli policisté na Prahu 5. Nyní jim hrozí deset let za mřížemi.

Loupež se stala v úterý devátého února v odpoledních hodinách v Holešovicích v Praze 7,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Dva muži zazvonili na zvonek u hlavního vchodu bytového domu. Jednalo se o přízemní byt, kde bydlí devětaosmdesátiletá stařenka. Přes domovní mikrofon ženě oznámili, že jsou její známí a ona jim uvěřila. Pustila je do domu a pak také pootevřela dveře bytu, aby se podívala na nově příchozí.

Dveře se však prudce rozrazily a oba muži vstoupili co bytu stařenky. „Žena spadla na zem a jeden z útočníků jí z krku strhl dva zlaté řetízky,“ doplnil mluvčí. Posléze napadenou ženu odvedli do dalšího pokoje a ptali se po cennostech. Žena jim odpověděla, že jako důchodce doma nic nemá, na což hrubiáni nedbali a prohledávali byt. Muži nalezli jak hotové peníze, tak i šperky s kamínky a polodrahokamy za bezmála sto tisíc korun. Ženě sebrali i osobní doklady, vytrhli pevnou linku, aby se přepadená nikam nedovolala, pak ji zamkli v bytě a z místa zmizeli.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.

Případ si převzali kriminalisté prvního policejního obvodu a během krátké doby zajistili dostatek důkazů, které vedly na stopu obou podezřelých. Ve středu sedmnáctého února si pro oba muže policisté došli do ulice Strakonická. Jednoho zadrželi přímo na ulici, pro druhého si museli dojít do jeho bytu. Následně byli oba zadržení převezeni na policejní služebnu.

Zde byly s muži zahájeny úkony trestního řízení a mužům bylo sděleno obvinění ze spáchání trestných činů loupež a porušování domovní svobody. V případě odsouzení tak mužům hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Oba již byli v minulosti za majetkovou trestnou činnost stíháni, jeden dokonce ve Velké Británii. Policejní video naleznete na tomto odkazu.