VIDEO: Umělec vůbec netušil, že na mramor se nečmárá!

PRAHA – U vstupu do stanice metra Hradčanská maloval černým fixem po mramorovém obložení. Hlídka strážníků ho dostihla a on se jim k činu přiznal. Prý netušil, že se to nesmí, přitom spáchal trestný čin.

Informaci o muži sprejujícím na zeď vyjížděla prověřit autohlídka městské policie do ulice Milady Horákové, v Praze 6,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Hlídka si skutečně všimla muže, jak u vstupu do stanice metra Hradčanská píše černým fixem na mramorové obložení. Muž se následně vydal do vestibulu stanice metra, kde byl strážníky dostižen.

Muž se k činu přiznal, hlídce strážníků také ukázal použitý černý fix,“ doplnila mluvčí. Umělec prý vůbec netušil, že se to nesmí. Strážníci jednatřicetiletého muže omezili na osobní svobodě a to pro podezření ze spáchání trestného činu a předali jej do rukou Policie ČR k dalšímu řešení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.